Over ons

Wij zijn Wortel, een team van ambitieuze productontwerpers en productengineers dat duurzame producten ontwerpt voor haar opdrachtgevers. Afhankelijk van de opdrachtgever managen wij autonoom het ontwerptraject of functioneren wij als verlengstuk van een R&D afdeling. Samen met onze opdrachtgevers creëren we de duurzame producten van de toekomst.

duurzaam-ontwerp

Goede producten

Producten zijn middelen om meer te kunnen bereiken. Ze kunnen het leven eenvoudiger of beter te maken. Gelijktijdig zien we dat producten nadelige gevolgen voor het milieu kunnen hebben. Ze kunnen onder andere vervuiling en vergiftiging veroorzaken, zowel tijdens als na gebruik.

Alle producten worden geproduceerd, getransporteerd, gebruikt en afgedankt. Als productontwerpers hebben we een grote invloed op deze aspecten. Wij kunnen een product zo ontwerpen dat de juiste materialen worden gebruikt en de juiste keuzes worden gemaakt. Zo kunnen we kiezen voor materialen die worden afgebroken door de natuur of juist volledig herbruikbaar zijn. We kunnen een product zo ontwerpen dat deze lang meegaat – of juist zeer eenvoudig demonteerbaar, aanpasbaar of verbeterbaar is. We kunnen kiezen voor goede materialen, niet-giftige stoffen en slimme productiemethodes.

Alles bij elkaar kunnen we producten ontwerpen die goed zijn. Producten waarmee onze opdrachtgevers zich kunnen onderscheiden. Producten die de klanten van onze opdrachtgevers specifiek, trots en met overtuiging afnemen, nu en in de toekomst.

Samenwerken met ons is kiezen voor

  • Sterke technische kennis
  • Een frisse blik en nieuwe ontwerpinzichten
  • Onze no-nonsense aanpak
  • Een persoonlijke samenwerking

Duurzame business modellen

Een duurzamer product kan mogelijkheden tot een duurzamer business model bieden. Bijvoorbeeld een business model waarin u uw product als dienst benadert. Verlening van een dienst kan een hoger en stabieler inkomen creëren dan de verkoop van een product. De constante afname van de dienst, in plaats van eenmalige afname van het product, kan tot grotere klantbinding zorgen. Bovendien kan het ervoor zorgen dat uw bedrijf de waarde van de producten in eigen bezit kan houden: de-assembleerbare en herbruikbare materialen zullen uw oneindige grondstoffen zijn en leiden tot besparingen in grondstoffen en productie.

Duurzaam productontwerp biedt

  • Verbetering van de marktpositie door onderscheidende producten
  • Mogelijkheden voor nieuwe businessmodellen en kostenbesparingen
  • De kans om klantloyaliteit te verbeteren

Duurzame ontwerpmethodes

Wij delen het Cradle-to-cradle uitgangspunt om goed te doen, in plaats van minder slecht. Keuzes in het ontwerptraject worden gebaseerd op de gewenste levenscyclus: “afval is voedsel”. In de natuur willen we niet minder bomen omdat die bladeren de grond vervuilen, maar meer vallende bladeren betekent juist meer grondstoffen. Klanten van onze opdrachtgevers hoeven zich bij een Cradle-to-cradle product niet schuldig te voelen om een product af te nemen of te gebruiken, maar zouden dit juist meer kunnen doen.

De circulaire economie, people-planet-profit, bio-mimicry; het zijn allemaal inspirerende strategieën waar wij graag kennis en ideeën uit implementeren in onze ontwerpen. Natuurlijk is geen enkele theorie heiligmakend. Wel streven wij er naar om van schets tot detaillering de juiste duurzame afwegingen te maken.

Vacatures

Praten over onze ontwerpvisie?

Vanuit ons ontwerpbureau in Utrecht ontwerpen wij de duurzame producten van de toekomst.
Bel ons gerust op 0302021552 om kennis te maken.

image
http://www.worteldesign.com/wp-content/themes/rayko/
http://www.worteldesign.com/
#c1c1c1
style1
paged
Laden van posts..
/customers/a/5/9/worteldesign.com/httpd.www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
no
off
Enter your email here
off
off