Kunnen we helpen? Als jij een uitdaging ervaart vanwege COVID-19 – waarvan je denkt dat ons team van productontwikkelaars en engineers bij kan helpen – laat het ons dan weten. Wij bieden graag onze creativiteit en expertise aan.

Italiaanse ontwerpers hebben een duurzame verpakking voor friet ontworpen. Het puntzakje is namelijk volledig gemaakt van gerecyclede aardappelschillen. Het zakje genaamd Peel Saver is gemaakt van zetmeel en vezelcomponenten die zich aan elkaar hechten en uitharden.

Het opruimen van de plastic soep in de oceanen kan beginnen. The Ocean Cleanup, de Nederlandse stichting, is begonnen aan hun missie en hun eerste systeem is op weg richting de Grote Oceaan. De 600 meter lange buis is vertrokken vanuit San Fransisco. Onder de buis hangt een drie meter lang net. Het gevaarte zal in een U vorm op het water drijven en het plastic bij elkaar vegen.

Mede dankzij een sterke eerste helft van 2018, waarin 195.000 elektrische auto’s werden verkocht, zijn er nu meer dan een miljoen elektrische auto’s op de weg te zien in Europa. Europa loopt hiermee voor op de Verenigde Staten, waar verwacht wordt dat de miljoen later dit jaar gehaald wordt.

De laatste tijd horen we vrijwel niets meer over Google Glass, de bril die je allerlei informatie geeft op een klein display voor je ogen. Maar nu is er een toepassing ontwikkeld die wel eens zeer interessant kan zijn. Dankzij Google Glass bleken kinderen met autisme namelijk beter in staat om gezichtsuitdrukkingen te herkennen.

Industrieel ontwerpers staan vaak voor een dilemma: Aan de ene kant is het ontzettend fascinerend om de complexiteit van producten te aanschouwen en te zien hoe alle onderdelen samenkomen. Maar tegelijkertijd realiseert men zich dat er enorme hoeveelheden grondstoffen en energie benodigd zijn om deze producten te produceren. Producten die uiteindelijk weggegooid zullen worden.

De Europese Commissie heeft plannen gepresenteerd om het gebruik van kunststof producten in de toekomst flink in te perken. Deze plannen moeten ervoor zorgen dat er minder zwerfafval in de natuur en vooral in de zee terecht gaat komen. De komende jaren moeten de voorstellen ingaan.

Onlangs is het rapport genaamd “Duurzame ontwikkelingsdoelen: de stand voor Nederland” door het CBS gepubliceerd. In dit rapport is onderzocht hoe Nederland het doet wat betreft de duurzame ontwikkelingsdoelen, of Sustainable Development Goals (SDG’s).

Bijna de helft van de jonge ingenieurs zou meer met duurzaamheid en circulariteit bezig willen zijn, blijkt uit een enquête van KIVI. Tegelijkertijd zegt 38% van de ondervraagden in hun werk (vrijwel) niet met duurzaamheid te maken te hebben en dit percentage is op het gebied van circulariteit zelfs 54%.

De term “duurzaamheid” wordt tegenwoordig overal rondgeslingerd. Duurzaamheid is hip en lijkt alleen nog maar te groeien in populariteit. Maar vraag je willekeurige mensen wat duurzaamheid inhoudt, dan blijkt dat vaak toch best wel een lastige vraag te zijn.

Neem contact op
close slider

    Neem contact op

    T 030 22 70 360
    M info@worteldesign.com
    A Bellweg 50,
    4104 BJ Culemborg