Diensten

Wij ondersteunen met de uitwerking van een productidee tot aan het productieproces. U kunt in iedere fase van productontwikkeling instappen: van de eerste gedachte over een nieuw product tot aan de uitwerking in detail.

Industrieel Ontwerp

Onze kracht ligt in het resultaatgericht toewerken naar een goed doordacht productconcept. U krijgt bij ons snel antwoorden door heldere conceptschetsen en visualisaties via globale 3D CAD computermodellen.

wortel_concept

Keuzes op het gebied van productuiterlijk, gebruiksgemak, materiaalkeuze en productieproces zijn van grote invloed op het eindproduct. Onze industrieel ontwerpers maken de juiste keuzes door voor elk onderdeel de voors en tegens op unieke wijze af te wegen. Zo krijgt u precies wat u nodig heeft.

Uw organisatie heeft veel kennis en kunde in huis. Wij hebben ruim 10 jaar aan ervaring in productontwikkeling en gefundeerde technische kennis. Het bundelen van deze krachten leidt tot innovatie.

Wij hebben onder andere ervaring met

 • Machines en apparaten
 • Behuizingen en bedieningen
 • Voertuigen
 • Meubels & straatmeubilair
Wortel-Stijn-100xp
“Een succesvol ontwerp voor uw idee? Extra kennis of innovatieve oplossingen?
Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.”

Product Engineering

Productengineering draait om de slimme uitwerking van het productontwerp naar een model dat gereed is voor productie. Onze ervaren ingenieurs tekenen snel en efficiënt in geavanceerde 3D CAD software.

wortel_arcadis

Wij maken optimale afwegingen in de functie en kosten van zowel standaard als op maat ontworpen componenten. Duurzaamheid zit in al onze ontwerpcompetenties en keuzes verweven en kan daarom niet worden toegekend aan één bepaald onderdeel van het ontwerptraject.

Vroeg in het ontwerptraject is een inschatting van de te verwachten investeringskosten zeer gewenst. Bij iedere keuze gedurende het ontwerpproces zijn de investeringskosten één van onze afwegingen.

Onze kracht zit voornamelijk in

 • Metaal plaatwerk en buisconstructies
 • Kunststof rotatiegiet, plaatwerk, vacuümvorm en spuitgiet producten
 • Hout massief, plaatwerk en nabewerkingen
 • Mechanische werking en elektrische aandrijvingen
 • Duurzame materialen
Wortel-Frank-100xp
“Uw productontwerp gedetailleerd, 3D CAD gemodelleerd en gevalideerd?
Optimale afwegingen in de functie en kosten? Neem contact met ons op.

Prototyping

Onze prototypes zorgen voor validatie van het productontwerp voordat er grote productie-investeringen worden gedaan.

Labotorium-kap1

Wij bouwen en testen prototypes om ontwerpen te valideren op het gebied van gebruik en functie. Doordat wij in eigen huis en met lokale partners hoogwaardige prototypes maken, zijn wij in staat deze tegen lage kosten en op korte termijn te realiseren.

Een realistisch prototype kan getest worden op aspecten als krachtbestendigheid, duurbelasting, temperatuurwisselingen, weersinvloeden en vele andere belastingen. Daarnaast worden onze prototypes gebruikt door onze opdrachtgevers om potentiële klanten en partners te overtuigen.

Hoogwaardige prototypes

 • Overtuigen van betrokkenen
 • Volwaardige 0-serie
 • Lage kosten
 • Snel inzicht in haalbaarheid
Wortel-Bas-100xp
“Validatie van uw productontwerp voor productie-investeringen?
Neem contact met ons op voor een offerte of meer informatie.”

Productiebegeleiding

Onze kracht in de productiebegeleiding ligt in ons brede netwerk van productiepartners en onze kennis van de productieprocessen.

TYRO-Handbediening5

In de productiebegeleiding krijgt u duidelijke kostprijs- en investeringscalculaties, wordt u begeleid in het contact met de producent en wordt de kwaliteit van het uitgedachte productontwerp bewaakt.

Wij zorgen voor grote kostenbesparingen voor onze opdrachtgevers door er zorg voor te dragen dat onze 3D CAD modellen gebruikt kunnen worden door onze productiepartners.

Overzichtelijke productiegang

 • Inzicht in de kosten
 • Gevalideerd prototype
 • Rechtstreeks contact
Wortel-Frank-100xp
“Duidelijke kostprijs- en investeringscalculaties gewenst?
Betrouwbare productie? Neem contact met ons op

Contact opnemen?

Neem contact op
close slider

  Neem contact op

  T 030 22 70 360
  M info@worteldesign.com
  A Bellweg 50,
  4104 BJ Culemborg