Industrieel ontwerp

Resultaatgericht productontwerp

Onze kracht ligt in het resultaatgericht toewerken naar een goed doordacht productconcept. Dit gebeurt op basis van een overzichtelijk traject dat aan de hand van uw vraag op maat wordt aangeboden.
Onze industrieel ontwerpers zorgen via conceptschetsen, functionele en technische oplossingen, materiaalvoorkeuren, eerste proefmodellen, gebruikerstesten, digitale presentatieschetsen, 3D-modellen en productieafwegingen voor duurzame productconcepten die aansluiten op uw markt.
Een goed ontwerp bepaalt voor een groot deel het succes van een nieuw product. De basis van een goed ontwerp wordt gelegd in het conceptontwerp. Laat ons u hierbij ondersteunen.

Snelle visualisatie

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Hoe gaat het product werken, hoe ziet het eruit en wat is het doel van bepaalde onderdelen? U krijgt bij ons snel antwoorden door heldere conceptschetsen en visualisaties via globale 3D CAD computermodellen. Hierdoor wordt in korte tijd duidelijk of uw productinnovatie levensvatbaar is en de markt aanspreekt. Het digitale 3D CAD model wordt gebruikt ter vergelijking, communicatie en toetsing van ontwerpen. Een uitgewerkt digitaal 3D CAD model kan de basis vormen voor uitwerking, optimalisatie en toetsing in het vervolg van het ontwerpproces.

Het beste productconcept

Keuzes op het gebied van productuiterlijk, gebruiksgemak, materiaalkeuze en productieproces zijn van grote invloed op het eindproduct. Alleen de juiste keuzes leiden tot het beste productconcept.

Om deze keuzes goed te kunnen maken is het niet nodig meerdere concepten tot in detail uit te werken. Daarnaast moeten er geen keuzes op basis van aannames worden gemaakt. Onze industrieel ontwerpers maken de juiste keuzes door voor elk onderdeel de voors en tegens op unieke wijze af te wegen. De eisen en wensen voor het productidee worden hierbij samen met u vertaald naar weegpunten. Hiermee heeft u als opdrachtgever controle over het eindresultaat. Samen met u werken we toe naar een productconcept waarin alle belangrijke afwegingen aan bod zijn gekomen.

Het eindresultaat is daarom één productconcept: alle alternatieven zijn tenslotte gedurende het proces al overwogen en in overeenstemming met u is de keuze voor de beste oplossing gemaakt. Zo krijgt u precies wat u nodig heeft.

Innovatieve oplossingen

Bijna alle innovaties ontstaan door het samenbrengen van ideeën en technieken uit verschillende markten.
Uw organisatie heeft veel kennis en kunde in huis. Wij hebben ruim 10 jaar aan ervaring in productontwikkeling en gefundeerde technische kennis. Het bundelen van deze krachten leidt tot innovatie.

Als ontwerpbureau zien wij als geen ander verschillende ideeën, markten, oplossingen, materialen en productiemogelijkheden voorbijkomen. Met een frisse blik op uw product en onze kennis uit verschillende markten komen wij tot nieuwe oplossingen.

ARCADIS-Winterhardwissel3

Onderscheidende vormgeving

Een onderscheidende vormgeving kan van groot belang zijn voor de verkoop van uw product. Een goede look & feel maakt uw product onderscheidend van de concurrentie en benadrukt de sterke eigenschappen van uw product. Een product kan de gebruikersgroep binden door eenvoudig en comfortabel in gebruik te zijn. Het uitgangspunt is dat gebruikers het productontwerp begrijpen zonder enige vorm van voorkennis.

De uiteindelijke gebruiker vormt het uitgangspunt voor de heldere vormtaal van uw product. Onze productdesigners ontwerpen aan de hand van ergonomische ontwerprichtlijnen en antropometrische gegevens van de doelgroep.

Geteste oplossingen

Wij maken productideeën tastbaar door middel van testmodellen: mock-ups die de look & feel van het eindproduct uitstralen en proof-of-principle modellen die de technische functionaliteit inzichtelijk maken. In onze werkplaats en in samenwerking met leveranciers stellen we efficiënt testmodellen op uit onder andere hout, schuim, aluminium, staal en PLA. Op deze manier kunnen we de haalbaarheid valideren, verhoudingen bekijken en ergonomische testen uitvoeren bij gebruikers. Aan de hand van de testmodellen wordt het productconcept vervolgens geoptimaliseerd.

Een voorbeeld is een bediening in de bouwsector die zowel binnen als buiten wordt gehanteerd en wel eens door de lucht wordt geworpen. Het model kan in dat geval gebruikt worden om het bedieningsgemak met en zonder handschoenen en de valbestendigheid van het product te testen.

Realiseerbare ontwerpen

Wij staan voor de ontwikkeling van realiseerbare productontwerpen. Wij ontwerpen niet om het ontwerpen, maar voor het resultaat: een goed en duurzaam product. Technische kennis over de productiemethodes en haalbaarheid vormt daarom de basis voor onze ontwerpen.

Aan het eind van de ontwerpfase ligt er een doordacht en gedetailleerd productconcept. Een ontwerp wordt echter pas echt iets als het geproduceerd kan worden. Het eind van de industrieel ontwerpfase dient dan ook naadloos over te gaan in de volgende fase van productontwikkeling: product engineering.

Ervaren ontwerpers

Wij hebben onder andere ervaring met

 • Machines en apparaten
 • Behuizingen en bedieningen
 • Voertuigen
 • Meubels & straatmeubilair

Meer informatie gewenst?

Neem contact op
close slider

  Neem contact op

  T 030 22 70 360
  M info@worteldesign.com
  A Bellweg 50,
  4104 BJ Culemborg