Over ons

Wij zijn Wortel, een team van ambitieuze productontwerpers en productengineers dat duurzame producten ontwerpt voor haar opdrachtgevers.

In 2009 begon Frank Westland als ondernemer met het ontwerpen van producten voor diverse mkb-bedrijven. Om nieuwe of betere producten op de markt te brengen zijn deze bedrijven op zoek naar meer ontwerpcapaciteit of -expertise. Logisch, want productontwikkeling is een specialisme en niet het vakgebied van ieder bedrijf. In de loop van de jaren merkte hij hoe ook grote bedrijven, die wel vaak eigen ontwikkelaars en engineers in dienst hebben, op zoek zijn naar innovatieve ideeën en specialistische kennis. Steeds vaker deelden bedrijven zijn visie om duurzame producten te ontwikkelen. Dit vormde de basis voor ontwerpbureau Wortel.

Productontwikkeling van Wortel biedt

 • Expertise in duurzame producten
 • Ervaring met mkb en grote bedrijven
 • Flexibel inzetbare ontwerpcapaciteit
 • Innovatieve producten die klanten overtuigen

Wortel staat voor duurzaamheid, groei en innovatie. Ons ontwerpbureau stelt bedrijven in staat goede producten te ontwikkelen, door te ondersteunen met technische kennis en innovatieve ideeën. Met een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak richten onze betrokken ontwerpers zich op een succesvolle samenwerking. Wij leveren niet simpelweg 3D modellen of prototypes, maar staan voor realiseerbare productontwerpen.

Samenwerken met ons is kiezen voor

 • Technische kennis en innovatieve ideeën
 • Een frisse blik en nieuwe ontwerpinzichten
 • Resultaatgerichte, no-nonsense aanpak
Frank Westland
Industrieel engineer

Productontwerper die graag slimme oplossingen bedenkt. Zijn uitgangspunt is het ontwerpen van goede producten die aansluiten bij de markt.

Jelle de Boer
Industrieel productontwerper

Een gedreven en enthousiaste ontwerper, die slimme technieken benut om zo ontwerpen neer te zetten voor de gebruikers.

Maarten Tap
Industrieel productontwerper

Een product ontwerper met oog voor detail. Een echte alleskunner. Volgens Maarten is er voor elke ontwerpvraag een oplossing.

Stijn Oude Lenferink
Industrieel productontwerper

Een betrokken ontwerper met een focus op de eindgebruiker. Volgens Stijn heeft een goed ontwerp geen gebruiksaanwijzing nodig.

Goede producten

Alle producten worden geproduceerd, getransporteerd, gebruikt en afgedankt. Als productontwerpers hebben we een grote invloed op deze aspecten. Zo kunnen we kiezen voor materialen die worden afgebroken door de natuur – of juist volledig herbruikbaar zijn. We kunnen een product zo ontwerpen dat deze lang meegaat – of juist zeer eenvoudig demonteerbaar, aanpasbaar of verbeterbaar is. We kunnen gebruik maken van niet-giftige stoffen en slimme productiemethodes.
Door de juiste keuzes te maken kunnen we goede producten ontwerpen. Producten die de wereld beter maken, niet slechter. Producten waarmee onze opdrachtgevers zich kunnen onderscheiden. Producten die de klanten van onze opdrachtgevers specifiek, trots en met overtuiging afnemen, nu en in de toekomst.

Duurzaam productontwerp biedt

 • Verbetering van de marktpositie door onderscheidende producten
 • Mogelijkheden voor nieuwe businessmodellen en kostenbesparingen
 • De kans om klantloyaliteit te verbeteren

Vacatures

Praten over onze ontwerpvisie?

Vanuit ons ontwerpbureau in Culemborg ontwerpen wij de duurzame producten van de toekomst.
Bel ons gerust op 030 20 21 552 om kennis te maken.

Neem contact op
close slider

  Neem contact op

  T 030 22 70 360
  M info@worteldesign.com
  A Bellweg 50,
  4104 BJ Culemborg