Kinderen met autisme herkennen emoties beter dankzij Google Glass

Kinderen met autisme herkennen emoties beter dankzij Google Glass

De laatste tijd horen we vrijwel niets meer over Google Glass, de bril die je allerlei informatie geeft op een klein display voor je ogen. Maar nu is er een toepassing ontwikkeld die wel eens zeer interessant kan zijn. Dankzij Google Glass bleken kinderen met autisme namelijk beter in staat om gezichtsuitdrukkingen te herkennen.

Kinderen met een autisme spectrum stoornis hebben vaak moeite met het herkennen van gezichtsuitdrukkingen. Daar waar de meeste kinderen vanzelf leren om gezichtsuitdrukkingen te herkennen dankzij interactie met familie en vrienden, hebben kinderen met autisme hier vaak oefeningen voor nodig om dit te trainen. Bij deze oefeningen krijgen ze afbeeldingen van verschillende gezichtsuitdrukkingen te zien en dankzij Google Glass zijn de kinderen nu in staat om deze oefeningen in de praktijk uit te voeren. De ontwikkelde app herkent acht verschillende uitdrukkingen, waaronder blijdschap, boosheid en angst door een emoticon te tonen op het display.

smiley

Dankzij Google Glass waren de kinderen beter in staat om gezichtsuitdrukkingen te begrijpen en door de behandeling maakten de kinderen bovendien vaker oogcontact. Ouders moesten voor en na de behandeling verschillende vragen beantwoorden om de sociale vaardigheden van de kinderen in kaart te brengen en hieruit bleek dat de kinderen na de behandeling met Google Glass beter scoorden dan daarvoor.

Bij Wortel vinden we dit een interessante ontwikkeling. Het laat maar weer eens zien waar technologie aan kan bijdragen.

Bron: ScienceNews.org

Onze projecten met raakvlakken