Designers ontwerpen frietzakje van aardappelschillen

Designers ontwerpen frietzakje van aardappelschillen

Italiaanse ontwerpers hebben een duurzame verpakking voor friet ontworpen. Het puntzakje is namelijk volledig gemaakt van gerecyclede aardappelschillen. Het zakje genaamd Peel Saver is gemaakt van zetmeel en vezelcomponenten die zich aan elkaar hechten en uitharden.

Toen de ontwerpers zagen hoeveel afval er in de vorm van aardappelschillen wordt geproduceerd door frietbedrijven besloten ze dat ze wilden kijken hoe ze dit restmateriaal nuttig konden toepassen. Grappig genoeg kwamen ze er toen achter dat ze het konden gebruiken om friet in te houden. De frietjes zitten dus in een zakje gemaakt van hetzelfde materiaal als de friet zelf. En omdat het zakje voor 100% gemaakt is van aardappelschillen is het ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar.

peelsaver

De aardappelschillen worden gedroogd en vervolgens geplaatst in een ronde mal. Daarna wordt het uitgerold in een conische vorm, vergelijkbaar met ijshoorntjes. De ontwerpers hebben op dit moment onvoldoende budget om de productie van de frietzakjes op grote schaal uit te rollen, maar hopen wel dat ze door kunnen gaan met de verdere ontwikkeling en wellicht komt er een keer een bedrijf dat kan helpen hun product te realiseren.

Bron: dezeen.com, foto: Behance.net

Onze projecten met raakvlakken