Smartwatch voor kinderen

Natuurlijk kun je op deze smartwatch zien hoe laat het is. Maar hij kan meer: Kinderen kunnen er mee sms’en, fotograferen, video’s maken, gamen, muziek luisteren én natuurlijk bellen.

Wij ontwikkelden deze smartwatch voor een het Nederlandse bedrijf Rebel Cactus. Hun missie is om kinderen meer zelfstandigheid te geven en juist achter de smartphone vandaan te halen: “Met deze smartwatch kun je de wereld in zonder je ouders. Leve de vrijheid! Ga alleen naar school. Ga met je vrienden spelen. Ga op avontuur. Ontdek jouw eigen wereld. En als je ouders je nodig hebben, dan bellen ze wel!”

Om dit doel te bereiken, ontwierpen wij deze smartwatch met een aansprekende vormgeving, verschillende personalisatiemogelijkheden, leuke functies en een stootbestendig ontwerp, zodat deze specifieke doelgroep bereikt wordt.

De Smartwatch voor kinderen in het kort

Deze smartwatch voor kinderen gaven we een stoer uiterlijk, doelgroepgerichte functionaliteiten, mogelijkheden tot personaliseren en een stootbestendig ontwerp.

Dit project

Industrieel ontwerp
80
Product engineering
100
Prototyping
90
Productiebegeleiding
60

Industrieel Ontwerp

Een personaliseerbaar ontwerp

Kinderen vinden het geweldig om ergens hun eigen draai aan te kunnen geven. Daarom is het horloge zo ontworpen dat er gekozen kan worden uit verschillende kleuren en dat het bandje eenvoudig kan worden verwisseld. Door in kaart te brengen wat kinderen graag zouden willen van een smartwatch, maar ook door te luisteren naar de wensen van hun ouders, zijn de functies opgesteld. Natuurlijk is de smartwatch voorzien van apps speciaal voor kinderen. De smartwatch is eenvoudig op te laden door een “kids-proof” click-on oplader.

De behuizing is op de smalle kinderpols ontworpen. Er is gekozen voor een platte vormgeving, om niet te groot te zijn voor een kinderpols. Maar omdat er tegelijkertijd een groot scherm gewenst is voor functionaliteit is er geopteerd voor een breedbeeld scherm.

Om vroeg in het traject al een goed beeld te krijgen van het ontwerp en om ontwerpkeuzes te kunnen valideren is er gebruik gemaakt van augmented reality om concepten om de pols te kunnen bekijken. Daarnaast is er gebruik gemaakt van 3D printen om een goed beeld van de look & feel van de concepten te kunnen krijgen.

 

 • Eisen en wensen in kaart brengen
 • Vormstudie
 • Mogelijkheden voor personalisatie onderzoeken
 • Conceptontwikkeling
A Greve-zw
Mw. A. Greve, Rebel Cactus

"Een prettige samenwerking"

“Wij hebben erg fijn met jullie gewerkt en ik hoop van harte dat we nog een keer terugkomen”

Product Engineering

Een horloge dat tegen een stootje kan

Of de kinderen met de smartwacht nu een hut aan het bouwen zijn, verstoppertje of tikkertje spelen, of bijvoorbeeld aan het voetballen zijn, het product zal het een en ander te verduren krijgen. We hebben dan ook een behuizing ontwikkeld die tegen een stootje kan. Daarnaast is het horlogebandje verder uitgewerkt en sluit dit goed aan bij de wensen van een kind.

 

 • Materiaalselectie
 • Maatvoering
 • Behuizing uitgewerkt
 • Bandjes ontwikkeld
 • Elektronica inpassing
Frank-Westland
Frank Westland, Industrieel engineer

Uitdagende opdracht voor een specifieke doelgroep

“Het ontwikkelen van een smartwatch voor kinderen betekent dat je ontwerpt met een specifieke doelgroep in gedachten. De populariteit van het product valt of staat bij de kinderen die de smartwatch “fun” moeten vinden. Tijdens dit project hebben we dan ook uitvoerig de eisen en wensen van de doelgroep in kaart gebracht om een product te kunnen ontwerpen dat goed in de smaak zal vallen. Dit heeft geleid tot innovatieve oplossingen zoals het breedbeeldscherm, platte en vriendelijke vormgeving, easy release polsbandjes en click-on opladen. Deze onderscheidende aspecten leveren een grote meerwaarde.”

Prototyping en Productiebegeleiding

Speciaal voor kinderen

De pols van een kind is een stuk smaller dan die van een volwassene en om er voor te zorgen dat het horloge comfortabel zit, zijn er prototypes ontwikkeld om het draagcomfort te testen. Ook is de stevigheid onderzocht. Zoals gezegd dient de smartwatch tegen een stootje te kunnen en om hier echt een goed beeld van te krijgen zijn prototypes onmisbaar. Prototypes zijn ontwikkeld met behulp van de nieuwste technieken. Er is gebruik gemaakt van een 3D printer voor het vervaardigen van de behuizing, terwijl het bandje bestaat uit kunststof gietdelen.

 

 • Prototypes ontwikkeld
 • Draagcomfort testen
 • Stevigheid onderzoeken
 • Augmented reality

Hebben we je op ideeën gebracht?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde projecten

Neem contact op
close slider

  Neem contact op

  T 030 22 70 360
  M info@worteldesign.com
  A Atoomweg 7,
  3542 AA  Utrecht